torstai 1. toukokuuta 2014

Punkkipihdit ja -myrkyt



Kuinka reppanalta voikaan pieni karvakorva näyttää kaulurin kanssa? 
Oltiin ulkoiltu Nepen kanssa edellisenä iltana ja aamulla ulkona Nepeä silitellessäni tunsin jotain kovaa ja patin Nepen vatsassa. Patti oli aivan valtava, joten nappasin heti koiran syliini katsoakseni mahaa. Siellähän pienet jalat pyristelivät sisään pikkukoiran mahasta. Kyseessä oli siis kevään eka punkki. Tänävuonna olen kuullut jälleen uusia tapoja punkkien poistamiseen "ei pyörittämällä, vaan suoraan vetämällä" itse olen vaan opetellut sen pyörittämällä tekemään joten pelkkä vetäminen on verrattavissa siihen, kun oikeakätinen yrittäisi kirjoittaa vasemmalla, avutonta siis.  Itselläni on jopa kahdet eri pihdit, mutta kummatkaan niistä ei tietenkään ollut juuri ne parhaat. Kyseessä siis oli vasemman puoleisen kuvan mukaiset pihdit, joita en ohjeesta huolimatta ole oppinut käyttämään niin, että punkin leuat eivät jäisi ihon sisään. Hyväksi välineeksi oon havainnut "Tick Key":n jota myydään esimerkiksi Peten koiratarvikkeessa (tämä väline sattuu tosin minulla olemaan hukassa). Tältä kyseiseltä punkilta leuat jäivät koiran sisään kuitenkin yrityksistä huolimatta. Koska patin keskelle jäi kuitenkin verestävä reikä, päätettiin putsata se ja laittaa bebanthenia. Kaikenmaailman rasvat on kuitenkin joka koiran herkkua ja siksi piti vielä laittaa kauluri Nepelle. Haavan parannuttua laitettiin Nepelle vielä punkkimyrkky, sillä tämä pikkukoira on melkoinen punkkimagneetti ja parhaillaan Nepellä on ollut viikossa 12 punkkia, kun ei oltu vielä laitettu myrkkyä. 


Punkkimyrkkyjen käyttäminen on mielestäni pelottavaa touhua. Kaikenlaisia kauhukuvia syöpyneistä koirien niskoista on tullut katseltua. Riskin joutuu kuitenkin ottamaan, kun omistaa punkkimagneetin kuten Nepe. En tiedä olisiko punkin aiheuttama pahempi kuin myrkystä aiheutuvat ongelmat, mutta koska olen löytänyt myrkyn, jota Nepe kestää, olen päättänyt sitä käyttää. Meillä on siis käytössä bayvantic vet. Tätä myydään apteekissa hyllyllä ja farmaseuttikin vakuutteli, että sopii pienille koirille. Ostin tätä ensimmäistä kertaa vuoden 2012 kesällä ja silloin varovaisin mielin lähdin kokeilemaan. Nepessä ei näkynyt mitään poikkeavuuksia ja siitä kesästä lähtien olemmekin käyttäneet tätä. 

Selaillessani erilaisia juttuja tähän aineeseen liittyen, löysin pelottavan tarinan tätä ainetta käyttäneestä venäjäntoyterrierista klikkaa tästä tarinaan. Nepe on kuitenkin selvinnyt oireetta viimeisinä kesinä ja koska tämä aine toimii ja vähentää Nepen punkkisaldoa viikossa 12:sta nollaan, tässä talossa tämä aine on käytössä myös tänä kesänä.




Kun omistaja tekee jatkuvasti kouluhommia pöydän äärellä, on karvakorvan keksittävä uusia lähestymistapoja. Esimerkiksi rapsutuksesta voi nauttia myös jalan alla, kun ryömii jalan alle ja alkaa itse kieriä siinä, voi kuvitella että joku rapsuttaa.


Kouluhommien ja muun uurastuksen jälkeen kaikkia väsyttää.

2 kommenttia:

  1. Olipas täälläkin paljon mielenkiintoisia juttuja ihanasta yorkkihauvasta:) Kiva se video, jossa toinen oli niin riemuissaan kun palasit viikon matkalta :) Minäkin olen nyt 9 päivää reissussa ja erossa yorkkipojistani, joten saa nähdä millainen riemu meillä on edessä kun palaan. Vaikka tosi innoissaan hyppelevät jalkoja vasten aina kun palaan vaikka parinkin tunnin reissulta :D Ikävä on kyllä kova omia pikku karvaturreja. Vaikk

    VastaaPoista
  2. Tuppaa kyllä Nepelläkin tulemaan ikävä, jos esimerkiks joutuu odottamaan, kun käy heittämässä roskat :D

    VastaaPoista